Home

  Welcome Message   

Syriac Orthodox Church of Antioch
 Archdiocese of the Western United States

 


Organizations
 

 

 

Life of Jesus

 

 

Bible

 

 


Home

DOĞUŞ BAYRAMI VE YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

December,26 2014

25 Aralık, İsa Mesih'in doğuşu ve doğu Ortodoks kiliselerinin vede Katolik âleminin Noel bayramıdır.Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.

Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar.Aynı zamanda Ermeni halkının yeni yılı ve Surp Dzinunt yortusu, Süryanilerin Yaldo bayramıdır.

İnsanlık tarihi boyunca bayramlar; barışın tesisi, yardım ve dayanışmayı güçlendirmesi açısından hep çok önemli olmuştur. Anadolu ve özellikle Mezopotamya coğrafyası halklar ve inançlar mozaiğidir. Halklar ve inançlar, bu topraklarda kardeşçesine değilse de bin yıllardır birlikte yaşamışlardır. Bu ülke, bayramlarını özgürce kutlayamayanların ülkesidir. Oysa ki birlikte yaşamın gereğidir diğerinin kutsalına saygı göstermek.

Bizler, başta ülkemizde İslam dışında kalan bütün inançların ( Hıristiyan, Alevi, Ezidi, v.b gibi) bayramların da, resmi bayram tatili oluncaya kadar bayram gelmiş neyimize diyoruz.

Mezopotamya ve Orta doğu coğrafyasında yaşatılan onca acı karşısında neredeyse insani bir duygu olan sevinçlerimizi bile yitirdik. Her güne bir acı düşen bu ülkede keşke bayramları bayram tadında yaşayabilsek...

Savaşssız, sömürüsüz, insanca ve eşit koşullarda yaşayabileceğimiz yeni bir yıl ve bayramlar dileğiyle. Tüm acıların 2014 ile birlikte gitmesini, 2015'in ezilen ve soykırım yaşayan halklara barış, özgürlük ve insanca bir yaşam getirmesi umuduyla başta ülkemizde ve tüm dünyada Doğuş ( Noel ) bayramı ve yeni yılınız kutlu olsun.

İZMİR SÜRYANİ DOSTLUK VE DAYANIŞMA PLATFORMU ADINA
ZEYNEP TOZDUMAN

 

Latest Burbank, California, weather


The Western Archdiocese of the Syriac Orthodox Church of Antioch, providing spiritual guidance and leadership to the Syriac Orthodox community, is a 501 (c) (3) non-profit, tax-exempt organization comprised of 18 churches and parishes in 17 western states. It was established in 1952 as the Archdiocese of the Syrian Orthodox Church encompassing the entire United States and Canada. In November 1995 by the Holy Synod, the Western Archdiocese was formed to exclusively serve the 17 states of the western half United States.


417 E. Fairmount Rd., Burbank, CA 91501
Tel: (818) 845-5089 Fax: (818) 953-7203
E-mail: bishopric@soc-wus.org

 

� Copyright 2010 Syriac Orthodox Church of Antioch -  Archdiocese of the Western United States